Al parc de Kasteeldreef de Schoten, on el xef Gerd Govaerts encara jugava quan era nen, l’ambiciós xef va obrir el seu propi restaurant el maig de 2015, juntament amb la seva xicota Jeannot Goffin. Després d’haver estat prèviament sota xef de Julien Burlat al Dôme d’Anvers i després d’algunes passejades per França i els Alps suïssos en diversos hotels de cinc estrelles i restaurants estrella, era el moment del seu propi projecte: el restaurant Gustatif. Gustatif es troba a la renovada ‘Villa Ullens’ de Schoten. Amb Gustatif (francès per degustar), el xef accentua la seva visió d’una cuina pura amb productes frescos i plats de temporada. El restaurant és conegut per la seva cuina franco-belga amb tocs asiàtics.
La millor experiència culinària! Menjar molt bo, menú de 4 plats. Plats frescos i innovadors. Cada plat sembla una obra d’art. Servei amable i autèntic suau. Lloc molt agradable i tranquil envoltat de vegetació. Imprescindible al Voorkempen. – Chantal V.
Gustativ a Villa Ullens, al cor de Schoten i al camp
Construïda l’any 1923, Villa Ullens, dissenyada pel mestre d’obres Jaak Alfons Van der Gucht, va ser renovada de manera molt intel·ligent i elegant amb una ampliació moderna i grans finestrals. Les belles qualitats de l’arquitectura i el disseny destaquen immediatament. A la part inferior de la gran secció de vidre del costat del parc, els llums proporcionen una brillantor atmosfèrica sobre les plantes al vespre. A l’interior hi ha un bonic parquet clar en tons grisos foscos i blancs, que contrasten amb la paret original de maó vermell. A la part posterior hi ha una terrassa acollidora. El Restaurant Gustatif té, doncs, un caràcter càlid, casolà i íntim. Una barreja d’antic i nou, modern i clàssic, tant a l’interior com a la carta.
El millor restaurant! El menjar molt bo, els plats no només eren molt bonics sinó sensacions de gust absolutes. Vins adaptats molt saborosos, el plat de formatges amb el port adaptat era genial. Servei molt agradable, molt correcte, no massa rígid i absolutament atent als plats. Sommelier expert. Michelin digne per a mi. – Nicky D.
Què hi ha al mapa de Gustativ?
Gerd Govaerts reuneix productes acuradament processats en plaques que toquen tant la paleta com l’ull. Presta molta atenció a les relacions entre producte principal, guarnició, salsa i decoració. Com ara xai amb bròquil i coliflor en diverses preparacions, tartiflette amb vadouvan esmicolat, crema de vadouvan i pastanagues i una salsa de carn ajustada i lleugerament especiada. Madeleine tèbia de bròquil i formatge parmesà servida per separat és una bona idea. L’entorn és una vila bellament renovada que tindrà un segle d’antiguitat el 2023. A la part posterior hi ha un bonic jardí amb taules ben espaiades i un ambient natural i serè.
A Gustativ l’aigua mineral natural Pineo està a la carta
El sabor fresc neutre de Pineo combina perfectament amb tots els vins i plats exquisits. Una aigua mineral natural que no es troba a tot arreu. Aigua pura i pura, que combina a la perfecció amb la cuina gourmet i els productes frescos de temporada pels quals es lloa el restaurant Gustativ. I Pineo n’està orgullós. Restaurant Gustativ – Churchilllaan 55 — 2900 Schoten – 03 284.15.16 – info@gustatif.be
En ple centre de Schoten, en una illa verda de silenci i tranquil·litat, trobareu el preciós edifici d’aquest restaurant amb una terrassa i un jardí molt agradables. El servei és absolutament de primer nivell, amable i amb l’explicació experta necessària. Vam gaudir del menú degustació de 6 plats acompanyat de bons vins. Cada vi excel·lent també es va explicar amb detall. Una vetllada cara però agradable que sovint recordarem. – RaMaIV